Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα

Τι είναι η κυτταρίτιδα;
Η κυτταρίτιδα ή αλλιώς με επιστημονικούς όρους η ‘’τοπική λιποδυστροφία’’ θεωρείται η παθολογική κατάσταση των δερματικών και υποδόριων ιστών που χαρακτηρίζεται από κακή λειτουργία της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα την ανομοιογενή κατανομή μορίων λίπους στα διαμερίσματα συνδετικού ιστού και την κατακράτηση υγρών στον εξωκυττάριο ενδιάμεσο χώρο.

Τι είναι αυτό που δημιουργεί την κυτταρίτιδα;
Η κυτταρίτιδα σχετίζεται άμεσα με λεμφική διαταραχή, δηλαδή κακή κυκλοφορία της λέμφου, με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή αποβολή των τοξινων από το σώμα. Έτσι μειώνονται το κολλαγόνο και η ελαστικότητα της επιδερμίδας ρικνώνοντας την διάμετρο συνδετικού ιστού.

Σε ποιες περιπτώσεις εμφανίζεται;
Ορμονολογικοί παράγοντες, έλλειψη άσκησης και νερού καθώς και μη ισορροπημένη διατροφή είναι επίσης παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση της. Ανεξαρτήτου ηλικίας, φυσικής κατάστασης και τρόπου ζωής, το ποσοστό των γυναικών που εμφανίζουν κυτταρίτιδα συνεχώς αυξάνεται. Σε κάθε περίπτωση, η τυπική όψη φλούδας πορτοκαλιού της κυτταρίτιδας, προκαλείται συχνά από την αύξηση του σωματικού λίπους και την αλλοίωση των στρωμάτων του συνδετικό ιστού.

Αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα;
Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, η κατανάλωση νερού, η άσκηση, καθώς και εξειδικευμένες ιατρικές και αισθητικές θεραπείες οδηγούν σε μεγάλο βαθμό τόσο στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, όσο και στην καλύτερη εμφάνιση του σώματος. Το σώμα μας είναι ο εαυτός μας, η προσωπικότητα μας και οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το φροντίζουμε εφ’ όρου ζωής. Απευθυνθείτε στους ειδικούς για να το πετύχετε.