Μύθοι και αποτρίχωση

Μύθοι και αποτρίχωση

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την ανεπιθύμητη τριχοφυία και την εξάληψη της, όπου απασχολεί πολλές γυναίκες και στις μέρες μας πλέον πολλούς άντρες. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης απαντά σε κάποια από τα ερωτήματα και μας δίνει πληροφορίες για όσα πρέπει να γνωρίζουμε γύρω από την αποτρίχωση.

Ποια είναι κυρίως τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας;

Τα μηχανήματα αυτά ονομάζονται πηγές φωτός και εκπέμπουν φως το οποίο στοχεύει στην χρωστική του δέρματος, την μελανίνη, η οποία βρίσκεται στην τρίχα και στο δέρμα. Μερικά από αυτά είναι:

  • Αλεξανδρίτης
  • Soprano XLL
  • IPL

Ποίο είναι το πιο αποτελεσματικό μηχάνημα αποτρίχωσης;

Όλα τα μηχανήματα που αναφέραμε είναι αποτελεσματικά , αυτό που πρέπει να γνωρίζει κάποιος όμως είναι η συσκευή να είναι ασφαλής και επώνυμη και ο χειριστής που κάνει την εφαρμογή να είναι εκπαιδευμένος.

Είναι επικίνδυνο το Laser;

Είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος η οποία εφαρμόζεται ή επιβλέπεται από τον Ιατρό. Δεν είναι επικίνδυνο για τον οργανισμό και δεν επηρεάζει το δέρμα ή εσωτερικά όργανα.

Σε ποια σημεία μπορεί να γίνει η εφαρμογή Laser;

Οι περιοχές είναι οι εξής: Άνω χείλος , πηγούνι , λαιμός, παρειές, φαβορίτες, μεσόφρυο , φρύδια , μασχάλες, στήθος, γραμμή κοιλιάς, μπικίνι, πόδια, χέρια, ράχη

Υπάρχουν περιοχές στις οποίες η τριχοφυία να επιμένει περισσότερο;

Σε κάποιες περιοχές του σώματος όπως μασχάλες, πόδια, μπικίνι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και υπάρχει ριζική εξάλειψη της τριχοφυίας ενώ περιοχές όπως παρειές , φαβορίτες πηγούνι, λαιμός και οι θηλές οι τρίχες επιμένουν λίγο περισσότερο (είναι περιοχές ορμονοεξαρτώμενες ).

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστεί κάποιος;

Ο αριθμός και η συχνότητα των θεραπειών εξαρτώνται από:

  • Το χρώμα του δέρματος
  • Το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας (όσο πιο σκούρα τόσο καλύτερα)
  • Την περιοχή της θεραπείας
  • Το ιατρικό ιστορικό

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνονται οι θεραπείες;

Στην περιοχή του προσώπου κάθε 1-1,5 μήνα και κάθε 1,5-2 μήνες στις υπόλοιπες περιοχές.

Μετά την αποτρίχωση μπορώ να εκτεθώ στον ήλιο;

Μετά την εφαρμογή με Laser αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο (ηλιοθεραπεία) για περίπου μια εβδομάδα. Επιπλέον είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακής κρέμας σε σημεία τα οποία υποβλήθηκαν σε θεραπεία και είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Υπάρχουν παρενέργειες μετά την εφαρμογή με Laser;

Η αποτρίχωση με Laser είναι μια αποδεδειγμένα ασφαλής μέθοδος που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες. Παρενέργειες και επιπλοκές δεν υπάρχουν με τα οφέλη, γιατί πέραν της αποτρίχωσης ταυτόχρονα γίνεται και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, της υφής του όπως και ομοιομορφία του χρώματος.

Give a comment

EnglishGreekRussian