Μύθοι και botox

Μύθοι και botox

Στις μέρες μας το Botox αποτελεί ταμπού για πολλές γυναίκες και άντρες. Υπάρχουν πάρα πολλοί μύθοι που πρέπει σιγά σιγά να καταργηθούν. Μύθος είναι ότι το Botox παγώνει την έκφραση και κάνει πιο άγριο το πρόσωπο. Όταν ο ιατρός γνωρίζει τη σωστή εφαρμογή του Botox αναδεικνύει σωστά τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου χωρίς να αλλοιώσει την έκφρασή μας.

Πολλοί πιστεύουν πως αν ξεκινήσει κανείς το Botox νωρίς δεν θα έχει το σωστό αποτέλεσμα και θα χαλαρώσει το δέρμα. Συνήθως πρέπει να ξεκινά μόλις εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες ώστε να αποφύγουμε την μονιμοποίησή τους.

Το Botox δεν προκαλεί βλάβη στην υγεία μας. Το Botox χρησιμοποιείται πάνω από 25 χρόνια στην ιατρική σε μεγάλες δόσεις σε νεογνά με σπαστική παράλυση, έδειξε ότι δεν έβλαψε την υγεία των ασθενών αυτών.

Μύθος επίσης είναι αν κάποιος κάνει πολλές συνεδρίες Botox διαρκεί λίγο και δεν πιάνει. Σε αντίθετη περίπτωση όταν  το Botox γίνεται συστηματικά, μεγαλώνει η δράση του και οι ρυτίδες παραμένουν λείες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αλήθειες και Botox

Το Botox είναι ένα ακριβό φάρμακο γι’ αυτό και δεν θα πρέπει κανείς να ψάχνει φθηνές λύσεις ή προσφορές γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η ποιότητα και η προέλευση του Botox είναι αμφίβολη. Η αραίωση προφανώς όχι σωστή και το αποτέλεσμα μειωμένο και φτωχό. Επίσης η έγχυση του Botox θα πρέπει να γίνεται από κατάλληλα εξειδικευμένο ιατρό.

Η διάρκεια του Botox είναι 4 – 6 μήνες και αυτό εξαρτάται από την εκφραστικότητα και την συγκινητικότητα του προσώπου μας. Μετά από 3 – 4 επαναλήψεις Botoxτα μεσοδιαστήματα ανάμεσα στις θεραπείες μπορεί και να φτάσουν στους 8 – 12 μήνες.

Give a comment

EnglishGreekRussian