Το δέρμα μετά το καλοκαίρι

Το δέρμα μετά το καλοκαίρι

To πέρας των καλοκαιρινών διακοπών μας αφήνει με ψυχική ανανέωση, ξεκούραση και πολλές αναμνήσεις.

Τι συμβαίνει στο δέρμα μετά το καλοκαίρι;

Σε αντίθεση με το σώμα και το πνεύμα, το δέρμα υπόκειται σε μεγάλη ταλαιπωρία με βλάβες που θα δημιουργηθούν με το πέρας του χρόνου. Καθώς ο ήλιος θερμαίνει ευχάριστα το σώμα μας, το δέρμα χρησιμοποιεί φυσικούς μηχανισμούς αυτοπροστασίας από την ακτινοβολία όπως το μαύρισμα και η πάχυνση του δέρματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι ένα δέρμα οπτικά στεγνό και τραχύ.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της συνεχούς έκθεσης στον ήλιο;

Λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας και του αλμυρού νερού, η ελαστικότητα και η υγρασία μειώνονται. Το δέρμα ξεφλουδίζει, σημάδι ότι αντιδρά για να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση.

Ξηρότητα, ερυθρότητα και αφυδάτωση, η εικόνα του δέρματος στο μεγαλύτερο φάσμα του, τόσο στο πρόσωπο. όσο και στο σώμα. Η αντιστροφή του αφυδατωμένου, θαμπού και γηρασμένου δέρματος, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για εντατική φροντίδα μετά το καλοκαίρι.

Πως μπορεί να επανέλθει το δέρμα;

Αρχή όλων, η ενυδάτωση. Ενυδάτωση μέσα και έξω. Νερό και τρόφιμα πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία (φρούτα, λαχανικά), θα ενισχύσουν τη φυσική υγρασία του οργανισμού και κατ’ επέκταση της επιδερμίδας.

  • Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα αντιηλιακά είναι η ασπίδα προστασίας της επιδερμίδας μας. Ένας ολοκληρωμένος, βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος για να μειωθούν οι ρύποι και όλη η λιπαρότητα αυτών των πλούσιων σκευασμάτων.
  • Απολέπιση για απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και δημιουργία νέων επιδερμικών.
  • Ενυδάτωση με τοπικά σκευάσματα, πλούσια σε βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ ώστε να επανέλθουν τα επίπεδα υγρασίας και της ελαστικότητας, απαραίτητοί παράγοντες πρόληψης της πρόωρης γήρανσης.

Πλέον η φροντίδα του προσώπου και του σώματος έχει περάσει σε υψηλού επιπέδου αντιγήραντικές θεραπείες όπως είναι η χρήση πεπτιδίων για την ανάπλαση των κυττάρων.

Αγαπήστε και φροντίστε τον εαυτό σας και απευθυνθείτε στους ειδικούς για νέες εξελιγμένες θεραπείες.