4 αποτελεσματικοί τρόποι για αντιμετώπιση τοπικού πάχους χωρίς νυστέρι

4 αποτελεσματικοί τρόποι για αντιμετώπιση τοπικού πάχους χωρίς νυστέρι

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης σας παρουσιάζει 4 τρόπους καταπολέμησης τοπικού χωρίς νυστέρι, περίοδο ανάρρωσης και μεγάλο χρόνο αποθεραπείας.

1) Κρυολιπόλυση

 • Τι είναι;

Είναι μια καινούρια επαναστατική μέθοδος η οποία βασίζεται στην επίδραση του ψύχους στο μεταβολισμό αλλά και στην επιβίωση του λιπώδους ιστού.

Η Κρυολιπόλυση ασκεί ισχυρή ψύξη για 1 ώρα και έτσι προκαλεί στο κύτταρο του λιπώδους ιστού (λιποκύτταρο) τον ελεγχόμενο βιολογικό του θάνατο (απόπτωση) χωρίς όμως να επηρεάζει το δέρμα και τις γύρω περιοχές και χωρίς να προκαλεί βλάβη σε οποιοδήποτε ζωτικό όργανο. Στη συνέχεια το σύνολο των κατεστραμμένων κυττάρων αποβάλλεται με απόλυτα φυσιολογική διαδικασία μέσω του λεμφικού συστήματος.

 • Πως λειτουργεί;

Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα λιπώδη κύτταρα δεν μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες κάτω των -6οCκαι για μεγάλο χρονικό διάστημα που ξεπερνά τα 45’. Έτσι δημιουργήθηκε η τεχνολογία της Κρυολιπόλυσης όπου με υποπίεση (αρνητική πίεση αναρρόφηση – suction) συλλαμβάνει την περιοχή προς θεραπεία και καταψύχεται με στόχο τα μείωση τοπικού πάχους κατά 20% – 40% χωρίς νυστέρι και περίοδο ανάρρωσης,

 •  Τι πετυχαίνουμε με τη θεραπεία της Κρυολιπόλυσης;

Περιοχές όπου το τοπικό λίπος δύσκολα αντιμετωπίζεται με σωματική άσκηση η μέθοδος της ‘’ψύξης’’ του λίπους μπορεί να δώσει άριστα αποτελέσματα στην εξάλειψή του. Οι περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί είναι: κοιλιά, μηροί , γλουτοί, γόνατα κα χέρια.

Το αποτέλεσμα είναι η μείωση του τοπικού πάχους 20% – 40% και είναι οριστικό.

Απαιτείται μόνο μία εφαρμογή. Αν ωστόσο το τοπικό λίπος είναι επίμονο η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί επιπλέον φορές. Εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου χωρίς νυστέρι και αναισθησία και ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά τη θεραπεία στις καθημερινές του δραστηριότητες. Βεβαίως η άσκηση και η σωστή διατροφή βοηθούν στο αποτέλεσμα.

4tropoi antimetopisis topikou 001

2) Cavitation

 • Τι είναι;

Με το σύστημα υπερήχων το τοπικό λίπος αποδομείται με αποτέλεσμα να έχετε ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

 • Πως λειτουργεί;

Η θεραπεία Cavitation χρησιμοποιεί υπερήχους και υγροποιεί το παγιδευμένο λίπος που στη συνέχεια απομακρύνεται από το λεμφικό σύστημα μέσω ενός γνωστού φαινομένου ως σπηλαίωση.  Με τη νέα τεχνολογία Cavitation – RF η δράση της σπηλαίωσης – Cavitation ενισχύεται με τη δράση των ραδιοσυχνοτήτων – RF, που ενεργοποιούν βαθιά τους ιστούς του σώματος, διαπερνούν το υπόδερμα και αυξάνουν το μεταβολισμό και την καταστροφή του λιπώδους ιστού, εξαλείφοντας ακόμη και τη πιο επίμονη μορφή κυτταρίτιδας.

 • Τι πετυχαίνουμε με τη θεραπεία Cavitation;

Σε κάθε θεραπεία Cavitation – RF πετυχαίνουμε:

 • καύση σωματικού λίπους
 • αποβολή τοξίνων
 • μείωση και εξάλειψη της κυτταρίτιδας
 • βελτίωση λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας
 • βελτίωση της υφή του δέρματος
 • παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης
 • διαμόρφωση περιγράμματος σώματος
 • σύσφιξη και απώλεια πόντων

Η θεραπεία εφαρμόζεται σε μηρούς, κνήμες, γλουτούς, χέρια, μέση και κοιλιά. Το Cavitation είναι μια ευχάριστη, άνετη τεχνική χωρίς νυστέρι, βελόνες, μελανιές και πόνο. Παρατηρείται απώλεια από 1 έως και 3 πόντους στην περιοχή εφαρμογής μετά από την πρώτη συνεδρία και η απώλεια αυξάνεται σημαντικά μετά από κάθε επανάληψή της. Εφαρμόζεται στο ιατρείο και συνήθως χρειάζονται 8 συνεδρίες.

Τα αποτελέσματα του Cavitation διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής, τη δομή των ιστών, την ηλικία, τον μεταβολισμό, την τυχόν λήψη φαρμάκων και τις ορμονικές μεταβολές. Το Cavitation μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό και με λιποαναρρόφηση και ThermiTight.

4tropoi antimetopisis topikou 002

3) Aqualyx

 • Τι είναι Υδρολιπόλυση;

 – Τι είναι Υδρολιπόλυση;
Πρόκειται για ενέσιμης μορφής έγχυση δεσοζυχολινικό οξύ το οποίο φυσιολογικά παράγεται στο συκώτι για το μεταβολισμό του λίπους. Στην ουσία είναι  bile-acid το οποίο προσκολλάται στο τοίχωμα των λιπωδών κυττάρων κάνοντας τα ασταθή με αποτέλεσμα ρήξη του και καταστροφή της κυτταρικής τους μεμβράνης με επακόλουθο την απορρόφηση του. Ο οργανισμός πλέον χρησιμοποιεί τα λιπώδη κύτταρα σαν ενέργεια. ΤοAqualyxπροκαλεί υγροποίηση των λιποκυττάρων, καταστρέφοντάς τα μόνιμα.Εγχύεται με ειδική τεχνική η οποία ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο, με εγχύσεις του διαλύματος σε περιοχές όπως: διπλοσάγονο, χέρια, κοιλιά, μέση, ψωμάκια, γόνατα, γλουτοί, θώρακας, γυναικομαστία- λιπομαστία, εσωτερικά μηρών.

 – Τα πλεονεκτήματα:

 • Η εφαρμογή του μπορεί να γίνει σε όλες τις περιοχές όπου υπάρχει αποθήκευση τοπικού λίπους.
 • Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και εφόσον δεν υπάρχει πόνος συνιστάται να γίνει η χρήση Cavitation ή λεμφικού μασάζ καθώς ενισχύεται 15% – 20% το αποτέλεσμα της θεραπείας
 • Συνήθως χρειάζονται 3 συνεδρίες σε διάστημα 3 εβδομάδων (εξαρτάται φυσικά και από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κάθε ασθενής)
 • Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο με διάρκεια εφαρμογής 10’ – 15’
 • Αμέσως μετά τη θεραπεία ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του

4tropoi antimetopisis topikou 003

4) ThermiTight

 • Τι είναι;

Η τεχνολογία ThermiTight είναι μια μοντέρνα και αποτελεσματική μέθοδος αναίμακτης λιποαναρρόφησης για την αντιμετώπιση τοπικού και χαλάρωσης του δέρματος.  Είναι η πρώτη αισθητική διαδικασία η οποία παραδίδει ελεγχόμενη θερμική ενέργεια κάτω από το δέρμα για να αναστρέψει τα αποτελέσματα της γήρανσης. Το  ThermiTight είναι ιδανικό για ασθενείς που θέλουν περισσότερα αποτελέσματα από μη επεμβατικές διαδικασίες που να πλησιάζουν τα αποτελέσματα χειρουργικής επέμβασης.

 • Πως λειτουργεί;

Χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου κάτω από το δέρμα η οποία βελτιώνει τη χαλάρωση και εξομαλύνει την υφή

 • Αποτελέσματα

Το ThermiTightείναι μια ανώδυνη μικροεπεμβατική διαδικασία, που πραγματοποιείται στο ιατρείο  με τοπική αναισθησία. Ο χρόνος διάρκειας εξαρτάται από τα σημεία που θα γίνει η εφαρμογή. Μετά τη θεραπεία στο σημείο που γίνεται η εφαρμογή ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει ελαφρύ οίδημα, ερυθρόττα και είναι σε θέση να επιστρέψει στη φυσιολογική του δραστηριότητα μέσα σε 24 ώρες. Είναι μια καινούρια τεχνική με εντυπωσιακά αποτελέσματα όπου γίνεται μόνο μια φορά σε πρόσωπο και σε σώμα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται σε αποκλειστικότητα σε Ελλάδα και Κύπρο στην AdvancedAestheticsαπό τον Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη.

Σώμα (τοπικό)

4tropoi antimetopisis topikou 004

Πρόσωπο(Σύσφιξη)

4tropoi antimetopisis topikou 005

Give a comment

EnglishGreekRussian