Ανδρέας Ιωαννίδης

Πλαστικός – Επανορθωτικός Χειρουργός

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία, πρωτεύουσα της μεγαλονήσου Κύπρου. Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας, της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλα ονόματα Πλαστικής Χειρουργικής στην Ελλάδα, αλλά και εξειδικεύτηκε κοντά σε μεγάλα ονόματα στην Πλαστική Χειρουργική Παίδων, σε Συγγενείς Ανωμαλίες Παίδων αλλά και στην Ογκολογική Χειρουργική, Χειρουργική Τραύματος και Χειρουργική Άκρας Χειρός. Συνέχισε την εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες με ιδιαίτερο αντικείμενο εκπαίδευσης την περιοφθάλμια χειρουργική και αποκατάσταση, την αισθητική αποκατάσταση μαστού και τη ρινοπλαστική. Έλαβε τον τίτλο της Αισθητικής, Πλαστικής & Επανορθωτικής ειδικότητας με αριστεία.Το 1992 ιδρύει την Cosmetic Surgery Center με δραστηριότητα σε Laser εφαρμογές σε Αισθητική Χειρουργική και Θεραπευτική Ιατρική.Το 2000 δημιουργεί την ιδιωτική κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Ομορφιάς Advanced Aesthetics στην Αθήνα και το 2002 επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στην Κύπρο ιδρύοντας την κλινική Plastic Beauty Care Clinic DLC με έδρα τη Λευκωσία και συνεργασίες με ιατρικά κέντρα σε Λάρνακα και Λεμεσό.Η εκπαίδευσή του στην Παιδοχειρουργική αλλά και στην Πλαστική Χειρουργική του δίνει τη δυνατότητα να ασχολείται με όλο το φάσμα της Πλαστικής Χειρουργικής, Αισθητικής και Επανορθωτικής.

Επίμονος, τελειομανής αλλά ταυτόχρονα απόλυτα κατανοητός και ανθρώπινος ψάχνει πάντα την καλύτερη αλλά και την πιο σωστή παρέμβαση για κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Ανήσυχος στις εξελίξεις της Πλαστικής Χειρουργικής, γίνεται πρωτοπόρος σε εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων. Το 2007 πρώτος εφαρμόζει την τεχνολογία UltraSound Lipolysis όπως και Laser Lipolysis για τη βελτίωση του σχήματος σώματος και προσώπου. Το 2009 καινοτομεί και εφαρμόζει τη μέθοδο QuickFix στην Πλαστική Χειρουργική, όπως QuickFix Rhinoplasty, Quick Eyebrowlift, non invasive otoplasty κτλ. Το 2015 εισάγει την καινοτόμο και με εντυπωσιακά αποτελέσματα μέθοδο ενέσιμου RF – ThermiRF, εξελιγμένη ιατρική τεχνολογία για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης σώματος και προσώπου αλλά και προβλημάτων γεννητικής χώρας και καταξιώνεται ως ένας από τους καλύτερους χειριστές της τεχνολογίας αυτής στην Ευρώπη και ο μοναδικός σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δεν εντυπωσιάζει και δεν αρέσκεται στην υπερβολή χάριν εντυπωσιασμού αλλά είναι λάτρης της αποτελεσματικότητας και της συνέπειας σε αυτό που κάνει γεγονός που τον καταξίωσε στο χώρο του.

Το πελατολόγιο του Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη περιλαμβάνει προσωπικότητες από τον πολιτικό χώρο, το χώρο της μουσικής βιομηχανίας και της τηλεόρασης ενώ υπήρξε για περίοδο διετίας ο προσωπικός Πλαστικός Χειρουργός γνωστής βασιλικής οικογένειας.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές και κλινικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει υπάρξει ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων.

Συνεργάζεται με πολλά ιδιωτικά νοσοκομεία σε Ελλάδα και Κύπρο από τα οποία ενδεικτικά αναφέρουμε τα: ΡΕΑ Μαιευτική Κλινική, Μετροπόλιταν, Ιατρικό Φαλήρου, Ευρωκλινική Παίδων και Λευκός Σταυρός Πειραιά στην Ελλάδα και Αρεταίειο Νοσοκομείο, Άγιος Ραφαήλ, Κλινική ISIS, Πολυκλινική Λευκωσίας και Κλινική Λήδρα στη Λευκωσία.

Είναι ενεργό μέλος των διεθνών κοινοτήτων Πλαστικής Χειρουργικής ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) και IPRAS (International Confederation for Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery) καθώς και της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής. Είναι αναγνωρισμένος Πλαστικός Χειρουργός από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και μέλος των Ιατρικών Συλλόγων Πειραιά και Λευκωσίας.

Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά (εκ των οποίων η κόρη είναι ιατρός και ειδικεύεται στην πλαστική χειρουργική). Αγαπά τη μουσική και τον κινηματογράφο και του αρέσει να ταξιδεύει μαζί με αγαπημένα του πρόσωπα.

Άλλα μέλη της ομάδας

Έλλη Καρέτσου

Manager

Περισσότερα

Δρ Ιωάννα Ιωαννίδου

Αισθητική Ιατρική Αντιγήρανσης

Περισσότερα

Αθηνά Μυριαλλάκη

Υπεύθυνη Αισθητικού Τμήματος

Περισσότερα

Χριστίνα Παππά

Υπεύθυνη νοσηλευτικού τμήματος

Περισσότερα

EnglishGreekRussian

Advanced Aesthetics

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.