Κοιλιοπλαστική

Εάν βρίσκεστε σε σχετικά καλή φόρμα, αλλά ενοχλείστε από τη μεγάλη κοιλιά, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με οποιαδήποτε δίαιτα ή γυμαναστική, τότε αυτή η διαδικασία σίγουρα θα μπορέσει να σας βοηθήσει. Γυναίκες μετά από αρκετές εγκυμοσύνες έχουν χαλάρωση στους κοιλιακούς τους μύς και δέρμα πέρα από το σημείο που θα μπορούσε να επιστρέψει στο φυσιολογικό, γι αυτό και μια κοιλιοπλαστική θα μπορούσε να βοηθήσει σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Συμβουλή! Οι καλύτεροι υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική είναι γυναίκες ή άνδρες που βρίσκονται σε σχετική καλή φόρμα, αλλά ανησυχούν σχετικά με την απώλεια δέρματος, η οποία δεν ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε δίαιτα, άσκηση ή και τα δύο.

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για την επέμβαση

Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι άνδρες και γυναίκες χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας και χωρίς σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας που όμως εμφανίζουν χαλάρωση και περίσσεια δέρματος στην περιοχή της κοιλιακής χώρας. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει κάποιος ότι η κοιλιοπλαστική δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους.

Στόχος κοιλιοπλαστικής

Με την κοιλιοπλαστική πετυχαίνουμε:

  • Την ενίσχυση του κοιλιακού τοιχώματος.
  • Την αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και του περίσσειου τοπικού λίπους στην κάτω κοιλιά.
  • Την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσμορφιών, ουλών και ραγάδων.

Υπάρχουν δύο είδη κοιλιοπλαστικής

  • Η ολική κοιλιοπλαστική επιτελείται από γενική αναισθησία ή επισκληρίδιο στην υπερηβική χώρα, ακριβώς στο ύψος που γίνεται η τομή της καισαρικής. Γίνεται κινητοποίηση όλου του δερματολιπώδους κρημνού στο επίπεδο των μυϊκών στρωμάτων μέχρι το ύψος της ξιφοειδούς απόφυσης και των πλευρικών τόξων. Κατά την κινητοποίηση αυτή γίνεται και η επανατοποθέτηση του ομφαλού σε νέα θέση. Με την επέμβαση αυτή ενισχύουμε το κοιλιακό τοίχωμα με την συρραφή των ορθών κοιλιακών μηρών στη μέση γραμμή της κοιλιάς. Μετά την επέμβαση ο ασθενής παραμένει στην κλινική το πρώτο βράδυ και η αλλαγή του τραύματος γίνεται σε 48 ώρες μετά την επέμβαση. Ο ασθενής κινητοποιείται πλήρως τις επόμενες 24 ώρες φορώντας ειδικό κορσέ τουλάχιστον για 30 μέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 15 μέρες μετά το χειρουργείο ενώ η ουλή που καλύπτει το τραύμα είναι λεπτή και υποχωρεί μέσα σε μερικούς μήνες
  • Η τροποποιημένη ολική κοιλιοπλαστική είναι μια καινούρια τεχνική που αφορά τις περιπτώσεις όπου υπάρχει σοβαρή χαλάρωση αλλά η θέση του ομφαλού δε χρειάζεται μετατόπιση. Γίνεται η κινητοποίηση όπως και στην ολική κοιλιοπλαστική αλλά δεν υπάρχει καμία τομή γύρω από τον ομφαλό.
  • Η μερική (mini) κοιλιοπλαστική είναι η μικρή έκτασης κοιλιοπλαστική η οποία γίνεται στην περιοχή κάτω από τον ομφαλό και μπορεί να γίνει με τοπική ή και γενική αναισθησία. Γίνεται σε ειδικές μόνο περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι πολύ μικρό και αφορά την χαλάρωση του δέρματος της κάτω κοιλιάς. Η τομή είναι πολύ μικρή και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημέρινότητα του άμεσα. Και σε αυτήν την περίπτωση τοποθετείται ειδικός κορσές για τουλάχιστον 4 εβδομάδες.

Μια κοιλιοπλαστική μπορεί να είναι ολική ή μερική (mini), και μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό άλλων επεμβάσεων όπως λιποαναρρόφηση (καινοτόμος τεχνική Thermi Tight – λιπόλυση) έτσι ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ενδεχόμενοι κίνδυνοι και επιδράσεις:

Χιλιάδες κοιλιοπλαστικές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα και ειδικά όταν η διαδικασία της επέμβασης γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Παρόλα αυτά, όπως σε όλα τα χειρουργεία υπάρχει περίοδος ανάρρωσης και χρειάζεται η εφαρμογή ελαστικού κορσέ. Ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες του Ιατρού Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη θα είσαστε σίγουροι ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και θα είναι μια ακριβής χειρουργική παρέμβαση.

Ο Ιατρός σας

Πλαστικός Χειρουργός

Παραδείγματα πριν και μετά

Οι πελάτες μας

Αληθινές μαρτυρίες


Σχετικές Επεμβάσεις:

Λιποαναρρόφηση

Είναι μια τεχνική η οποία μπορεί να βοηθήσει στο σχηματισμό του σώματος αφαιρώντας το λίπος…

Διαβάστε Περισσότερα

Λιποδιάλυση – Διαμόρφωση αθλητικού σώματος

Αρκετοί νέοι άντρες ενώ αθλούνται και διατηρούν ένα σωστό τρόπο ζωής με φυσιολογικό …

Διαβάστε Περισσότερα

Ανόρθωση Γλουτών/Μηρών

Πολλές φορές ορισμένοι ασθενείς πέραν από την λιποδυστροφία (εναπόθεση εντοπισμένου …

Διαβάστε Περισσότερα

Υπεριδρωσία με Laser Lipolysis

Η κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Advanced Aesthetics και εγώ προσωπικά εφαρμόζουμε για πρώτη …

Διαβάστε Περισσότερα

Κλείστε Ραντεβού

Κλείσε ραντεβού online ΤΩΡΑ & πάρε ΔΩΡΕΑΝ την 1η επίσκεψη με τον ιατρικό μας σύμβουλο

Προσθήκη Υπηρεσιών

Το σύμβολο * δηλώνει τα υποχρεωτικά πεδία

EnglishGreekRussian

Advanced Aesthetics

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.


skype image

Το σύμβολο * δηλώνει τα υποχρεωτικά πεδία

X
Κλείστε Ραντεβού