Γενειοπλαστική

Παρά το γεγονός ότι το πηγούνι αποτελεί έναν από τους μικρότερους ανατομικούς σχηματισμούς στο πρόσωπο, καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη περίοπτη θέση. Σαν ανατομικός σχηματισμός αποτελεί μια ξεχωριστή και μοναδική οντότητα του ανθρώπινου είδους και δεν συναντάται σε άλλους ζωϊκούς οργανισμούς. Η μορφή του, ο συσχετισμός του με άλλους ανατομικούς σχηματισμούς (μύτη, κάτω γνάθος , άνω γνάθος) μπορεί να επηρεάζει έντονα την αισθητική εικόνα του προσώπου.

Ενδείξεις χειρουργικής παρέμβασης

Οι ανατομικές ανωμαλίες του πηγουνιού χαρακτηρίζονται ως:

 • Μικρογενία
 • Υπογενία
 • Μακρογενία
 • Μακρυά Υπογενία

Η μέθοδος διόρθωσης τέτοιων καταστάσεων μπορεί να κυμαίνοται από οστεοτομίες και μετακίνηση του οστικού τμήματος του πηγουνιού προς τα πίσω ή κάτω, ανάλογα με τη διόρθωση που πρέπει να γίνει ή την απλή τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στις πιο ελαφριές περιπτώσεις.

Τελευταίες τεχνικές

Σκοπός στην πλαστική χειρουργική όπως και σε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες είναι ο περιορισμός της χειρουργικής παρέμβασης και της βαρύτητας αυτής, έτσι ώστε να δημιουργούνται άριστα αισθητικά αποτελέσματα χωρίς καταπόνηση του ασθενούς.

Υπάρχουν τρεις κύριες χειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση υπογενίας και μικρογενίας:

 • Η πρώτη περιλαμβάνει την μικρή χειρουργική κινητοποίηση των μαλακών μορίων προς τη σωστή κατεύθυνση. Η τομή τοποθετείται στον βλεννογόνο του στόματος και έχει μήκος 1,5cm. Ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα και όλη η παρέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μόνο.
 • Η δεύτερη περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενθέματος κυρίως σιλικόνης κατάλληλου μεγέθους και σχήματος που καθορίζεται προεγχειρητικά. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα με γρήγορη ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα.
 • Υπάρχει και μια καινούργια τεχνική με τον όρο αναίμακτη γενειοπλαστική όπου πετυχαίνουμε την αυξηση του γενίου με την έγχυση κανούργιας γενιάς ενέσιμων υλικών μακράς διάρκειας όπως πολυκαπρολακτόνη στο δέρμα του πώγωνος.

Στην περίτωση της αναίμακτης γενειοπλαστικής χρησιμοποιούμε μια τεχνική η οποία έχει ένδειξη σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις μικρών προβλημάτων. Έχει το πλεονέκτημα οτι είναι ελάχιστα επεμβατική τεχνική που γίνεται με τοπική αναισθησία σε 10 λεπτά στο χώρο του ιατρείου. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα υποπλασίας γενίου. Η συγκεκριμένη παρέμβαση όταν επιτελείται από εξειδικευμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό στερήται σημαντικό ανεπιθύμητων ενεργειών.

Παρεμβατική γενειοπλαστική μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με Ρινοπλαστική ή άλλες αισθητικές παρεμβάσεις.

Ο Ιατρός σας

Πλαστικός Χειρουργός

Παραδείγματα πριν και μετά

Video

Οι πελάτες μας

Αληθινές μαρτυρίες


Σχετικές Επεμβάσεις:

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική ή το χειρουργείο των αυτιών συνήθως γίνεται σε περιπτώσεις που θέλουμε…

Διαβάστε Περισσότερα

Mommy’s Extreme Make Over

Έχετε αφιερώσει τη ζωή σας, τον ίδιο σας τον εαυτό στα παιδιά, την οικογένεια και πρωταρχικός σας …

Διαβάστε Περισσότερα

Αυξητική χειλιών

Αυξητική χειλιών

Το όνειρο κάθε γυναίκας, γεμάτα και σαρκώδη χείλη! Για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα …

Διαβάστε Περισσότερα

Μη Επεμβατική Γενειοπλαστική

Οι πιο συχνές αισθητικές παρεκλίσεις του πηγουνιού είναι η μικρογένεια ή ρετρογένεια….

Διαβάστε Περισσότερα

Κλείστε Ραντεβού

Κλείσε ραντεβού online ΤΩΡΑ & πάρε ΔΩΡΕΑΝ την 1η επίσκεψη με τον ιατρικό μας σύμβουλο

  Προσθήκη Υπηρεσιών

  Το σύμβολο * δηλώνει τα υποχρεωτικά πεδία

  EnglishGreekRussian