Λεύκανση δοντιών με laser – Του Δρ. Ανδρέα Άσπρου, Αισθητικού οδοντίατρου

Τι είναι λεύκανση με laser;

Η λεύκανση με laser είναι η μέθοδος κατά την οποία απομακρύνουμε τις χρωστικές ουσίες από τα αποχρωματισμένα δόντια, χρησιμοποιώντας ένα λευκαντικό παράγοντα και τη δέσμη φωτός laser. Αυτό γίνεται με δύο μηχανισμούς:

α) Η δέσμη φωτός laser ενεργοποιεί τον λευκαντικό παράγοντα (gel) με αποτέλεσμα αυτός να δρα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και

β) Η δέσμη φωτός laser αποδομεί τις χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στην επιφάνεια της αδαμαντίνης ή στην οδοντίνη, επιτρέποντας στον λευκαντικό παράγοντα να τις απομακρύνει πιο εύκολα.

Τι να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα;

Έχει άριστα αποτελέσματα και οι ασθενείς απολαμβάνουν ένα άσπρο και φωτεινό χαμόγελο.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η μέθοδος αυτή γίνεται μόνο σε ιατρικό χώρο και διαρκεί δύο περίπου ώρες γιατί εφαρμόζουμε τον λευκαντικό παράγοντα και τον ενεργοποιούμε με laser περισσότερες από μια φορές. Για να έχουμε ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χορηγούμε στον ασθενή και λευκαντικό παράγοντα για να τον χρησιμοποιήσει και στο σπίτι, για μια ώρα τουλάχιστον την μέρα για δύο περίπου εβδομάδες.

Πόσο ασφαλής είναι η διαδικασία; Μπορεί να υπάρχει επιπλοκή;

Η διαδικασία αυτή είναι ασφαλής και χωρίς παρενέργειες. Είναι δυνατό να παρατηρηθεί κάποια ευαισθησία στα δόντια κατά την διάρκεια της λεύκανσης η οποία, εάν είναι ανεκτή, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την διαδικασία. Εάν ειναι έντονη, πράγμα σπάνιο, διακόπτουμε την διαδικασία. Εάν η ευαισθησία επέλθει μετά την λεύκανση, τότε χορηγούμε φθόριο στο δόντια, το οποίο μειώνει αισθητά την ευαισθησία.

Τι πρέπει να αποφεύγω για καλύτερο αποτέλεσμα;

Για δύο περίπου εβδομάδες μετά τη διαδικασία της λεύκανσης, θα πρέπει να αποφύγουμε το κόκκινο κρασί, τα αναψυκτικά καθώς και τα φαγητά που περιέχουν χρωστικές ουσίες, αλλά και να περιορίσουμε όσο μπορούμε το κάπνισμα. Αν εφαρμόζουμε τις οδηγίες στοματικής υγιεινής και ανάλογα με τις διατροφικές μας συνήθειες, το αποτέλεσμα της λεύκανσης μπορεί να διαρκέσει και πάνω από δύο χρόνια.

 

Εδώ θέλω να τονίσω και κάτι πολύ σημαντικό: Η λεύκανση έχει αποτέλεσμα μόνο στα φυσικά δόντια και όχι στις εμφράξεις (άσπρα σφραγίσματα) ή σε στεφάνες ή όψεις από πορσελάνη. Εάν υπάρχουν κάποιες μικρές εμφράξεις στα πρόσθια δόντια, αυτές απαραίτητα πρέπει να αλλάζονται μετά την λεύκανση και να γίνονται με βάση το νέο χρώμα των δοντιών.

 

Ένα όμορφο χαμόγελο πάντα ολοκληρώνει όλες τις παρεμβάσεις ανανέωσης προσώπου στην πλαστική χειρουργική. Η φιλοσοφία του ολοκληρωμένου αποτελέσματος αποτελεί και το μότο του ιατρικού χώρου Advanced Aesthetics by Dr. Andreas Ioannides.

Ο Ιατρός σας

Πλαστικός Χειρουργός

Οι πελάτες μας

Αληθινές μαρτυρίες


Κλείστε Ραντεβού

Κλείσε ραντεβού online ΤΩΡΑ & πάρε ΔΩΡΕΑΝ την 1η επίσκεψη με τον ιατρικό μας σύμβουλο

    Προσθήκη Υπηρεσιών

    Το σύμβολο * δηλώνει τα υποχρεωτικά πεδία

    EnglishGreekRussian