Παρέμβαση θηλής και περιθηλαίας άλου

Συνήθως, όταν μιλάμε για πλαστική χειρουργική στήθους, αναφερόμαστε στις κλασσικές παρεμβάσεις, όπως είναι η αυξητική στήθους, η ανόρθωση και η μειωτική στήθους. Για αρκετές γυναίκες η αισθητική παρέμβαση που θα ήθελαν να έχουν στο στήθος τους, είναι αρκετά πιο εντοπισμένη και αφορά στην περιοχή της θηλής.

Με τον όρο “θηλή”, αναφερόμαστε σε δύο ξεχωριστές ανατομικές οντότητες τη θηλή που είναι το προτεταμένο σημείο, όπου καταλήγουν όλοι οι εκφορητικοί πόροι του μαζικού αδένα και τη σκουρόχρωμη περιοχή που την περιβάλει, τη θηλαία άλω. Προβλήματα που μπορεί να απασχολήσουν αισθητικά μια γυναίκα σε σχέση με τον ανατομικό σχηματισμό της περιοχής είναι τα εξής:

Α) Εισολκή της θηλής: Έχει υπολογιστεί ότι το 2% του γυναικείου πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζει κάποιου βαθμού εισολκή στις θηλές. Στις περισσότερες περιπτώσεις η εισολκή παρουσιάζεται εκ γενετής, ενώ σε ένα μικρότερο ποσοστό αναπτύσσεται μετά τον πρώτο θηλασμό, όπου ρικνωτικός ιστός παρουσιάζεται σαν συνέπεια τραυματισμού δημιουργώντας την εισολκή.

Τρία ξεχωριστά στάδια εισολκής της θηλής έχουν περιγραφεί:

  1. Εισολκή, η οποία ανατάσσεται με διέγερση τριβής ή με το κρύο και παραμένει στη σωστή θέση.
  2. Εισολκή, η οποία δυσκολότερα επανέρχεται μετά τον μηχανισμό τριβής ή του κρύου και σχεδόν άμεσα επιστρέφει σε θέση εισολκής.
  3. Οι θηλές είναι σε έντονη εισολκή και ποτέ δεν επανέρχονται με κανένα ερεθισμό. Σε αυτό το στάδιο, συχνά παρουσιάζονται και προβλήματα φλεγμονής και ερυθρότητας στην περιοχή κατά περιόδους.

Β) Μεγάλη θηλαία άλως: Η διάμετρος της σκουρόχρωμης περιοχής γύρω από τη θηλή ξεπερνά κατά πολύ τα 4,5cm και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να καταφθάνει και το 1/3 της πρόσθιας επιφάνειας του μαστού.

Γ) Φουσκωτή θηλαία άλως (puffy areolar): Η περιοχή της θηλαίας άλου προβάλει προς τα έξω σε κατάσταση ηρεμίας. Συνήθως αυτή η περίπτωση συνοδεύει σωληνωτό μαστό στις γυναίκες και στους άνδρες αφορά αυτούς που κάνουν γυμναστική με άρση βαρών (boby builders με μεγάλα βάρη).

Δ) Μεγάλες θηλές σε μήκος, σε πλάτος ή και στα δύο.

Όλα τα πιο πάνω αισθητικά προβλήματα μπορεί να αντιμετωπιστούν με την πλαστική χειρουργική. Η χειρουργική διαδικασία είναι απλή και γίνεται με τοπική νάρκωση και ήπια μέθη και ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητα του αμέσως.

Η θηλή και η θηλαία άλως όσο μικρό είναι το ποσοστό που καταλαμβάνουν σε χώρο στο στήθος, τόσο τεράστιο ρόλοπαίζουν στην εμφάνιση, στη σεξουαλικότητα και στη μητρότητα, πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει αρκετές γυναίκες για αναζήτηση κάποιας θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Ο Ιατρός σας

Πλαστικός Χειρουργός

Οι πελάτες μας

Αληθινές μαρτυρίες


Σχετικές Επεμβάσεις:

Αυξητική μαστού

Απευθύνεται σε γυναίκες με μικρό στήθος ή σε όσες το στήθος έχει χαλάρωση από απώλεια βάρους…

Διαβάστε Περισσότερα

Μειωτική μαστού

Η μειωτική του μαστού είναι το χειρουργείο, το οποίο μειώνει το βάρος, τη μάζα και κατά τα άλλα το μέγεθος…

Διαβάστε Περισσότερα

Ανόρθωση μαστού

Η βαρύτητα , η απώλεια βάρους , ή ατροφία του μαζικού αδένα όπως και η ηλικιακή αλλαγή…

Διαβάστε Περισσότερα

Αποκατάσταση

Η αποκατάσταση του μαστού, που έχει αφαιρεθεί λόγω καρκίνου ή άλλων ασθενειών, είναι μία κοινά αποδεκτή…

Διαβάστε Περισσότερα

Κλείστε Ραντεβού

Κλείσε ραντεβού online ΤΩΡΑ & πάρε ΔΩΡΕΑΝ την 1η επίσκεψη με τον ιατρικό μας σύμβουλο

Προσθήκη Υπηρεσιών

Το σύμβολο * δηλώνει τα υποχρεωτικά πεδία

EnglishGreekRussian

Advanced Aesthetics

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.


skype image

Το σύμβολο * δηλώνει τα υποχρεωτικά πεδία

X
Κλείστε Ραντεβού