Σκληροθεραπεία

Πού απευθύνεται η σκληροθεραπεία;

Σε γυναίκες και άνδρες που παρουσιάζουν ευρυαγγείες. Οι ευρυαγγείες είναι λεπτά φλεβίδια (μικρές φλέβες), που βρίσκονται μέσα στην επιδερμίδα και έχουν μπλέ ή κόκκινο χρώμα. Αυτές απλώνονται σαν κλαδιά δέντρου σε περιορισμένες ή πιο εκτεταμένες περιοχές συνήθως των ποδιών.

Τί είναι η σκληροθεραπεία;

Πρόκειται για μια αποτελεσματική μέθοδο, όπου με τη χρήση ειδικής χημικής ουσίας εξαλείφονται οι ευρυαγγείες. Η σκληρυντική αυτή ουσία καθώς έρχεται σε επαφή με το εσωτερικό των ευρυαγγειών, προκαλεί ερεθισμό, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται και να εξαφανίζονται! Η σκληρυντική ουσία χρησιμοποιείται είτε με τη μορφή υγρού είτε με τη μορφή αφρού, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε ευρυαγγείας.

Πώς γίνεται η σκληροθεραπεία;

Χρησιμοποιούνται ειδικές βελόνες, εξαιρετικά λεπτές, ώστε η διαδικασία να είναι απολύτως ανώδυνη. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, μέσω αυτών των λεπτών βελονών εισάγεται η σκληρυντική ουσία στις ευρυαγγείες. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, η διαδικασία μπορεί να γίνει σε μία ή περισσότερες συνεδρίες. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι περίπου 30-40  λεπτά.

Αναισθησία

Πρόκειται για μια ανώδυνη τεχνική, κατά την οποία δεν απαιτείται κάποιου είδους αναισθησία.

Μετά τη σκληροθεραπεία

Μετά από κάθε συνεδρία σκληροθεραπείας, η/ο ασθενής θα πρέπει να φορέσει ειδικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης για 15-20 ημέρες. Επίσης μετά από κάθε συνεδρία, είναι απαραίτητο το περπάτημα για 20 λεπτά περίπου. Δεν χρειάζονται κανενός είδους αναλγητικά.

Δρ. Γ. Γαλανόπουλος
Αγγειοχειρούργος – Συνεργάτης Ιατρός

Ο Ιατρός σας

EnglishGreekRussian

Advanced Aesthetics

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.


    skype image

    Το σύμβολο * δηλώνει τα υποχρεωτικά πεδία

    X
    Κλείστε Ραντεβού